به گزارش قدس آنلاین، منصور شیشهفروش با اشاره به تشکیل کارگروهی شناسایی سازههای آسیبپذیر در برابر مخاطرات در شهرداریها، اظهار کرد: در این کارگروه سازمان نظام مهندسی ساختمان، شرکت گاز، برق، آب، سازمان آتشنشانی، معاونت شهرسازی شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی وضعیت ایمنی ساختمانها در سطح شهرها را بررسی میکنند.
وی با اشاره به فعال شدن کارگروه شناسایی سازههای آسیبپذیر در ۱۱۴ شهرداری استان، گفت: اداره راه و شهرسازی نیز بر اساس وظایف خود باید ارزیابی خطر در ساختمانها و بهویژه ساختمانهای بلندمرتبه را پیگیری کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: بهعنوانمثال اداره کل راه و شهرسازی با همکاری شهرداری و سازمان عمران فولادشهر ساختمانهای بلندمرتبه در فولادشهر را بررسی فنی کرده و در جهت پیشگیری از رخداد حوادث، برنامههایی در شورای مسکن تدوین کرده تا بر اساس هماهنگی بهعملآمده، بتواند برنامه ایمنی برای ساختمانهای بلندمرتبه فولادشهر داشته باشد.
وی به قدمت ساختمانهای ۱۴ طبقه فولادشهر اشاره کرد و افزود: اداره کل راه و شهرسازی و شرکت عمران فولادشهر موظف شدهاند برنامهریزی لازم را در شورای مسکن برای اجرای طرحهای پیشگیری و کنترل حوادث محتمل با توجه به فرسودگی و قدمت این ساختمانهای بلندمرتبه تدوین و اجرایی کنند.
شیشهفروش با بیان اینکه در شهر اصفهان کارگروه شناسایی سازههای آسیبپذیر در برابر مخاطرات حدود ۳۰۰ بازدید انجام داده، گفت: این بازدید از نقاط مختلف مثل پاساژها، مراکز عمومی و ساختمانهای بلندمرتبه بوده و اخطارهای لازم به مالکان داده شده است. تقریباً در ۲۵۰ مورد اشکالات رفع شده و ۵۰ مورد دیگر بر اساس قوانین موجود، شهرداریها باید با همکاری دستگاه قضائی پیگیریهای لازم را جهت تأکید به مالکان برای رفع خطر از سازههای موجود دنبال کنند.
وی با اشاره به اینکه کارگروه شناسایی سازههای آسیبپذیر در برابر مخاطرات، بهطور مستمر شناسایی سازههای بلندمرتبه و قدیمی را در دستور کار داده، گفت: مجدداً دستورالعملی برای فعال شدن این کارگروه دادهایم تا با همکاری بخشهای مختلف از نظر ایمنی شبکههای آب، برق، گاز، تأسیسات، فرسودگی ساختمانها، راههای دسترسی و ... اقدامات لازم را انجام دهند. این کارگروه هر هفته در همه بخشها فعال است و نقاط ضعف هر ساختمان را شناسایی میکند و به مالکان اخطار میدهد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان یکی دیگر از نقاط پرخطر اصفهان را بازار بزرگ این شهر دانست و تصریح کرد: بازار اصفهان حدود ۸ کیلومتر است و بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی در این بازار مستقر هستند. برای ایمنی بازار مرتب جلساتی تشکیل میشود و وظایفی به دستگاهها اعلام شده، ازجمله اینکه شهرداری اصفهان تملک سه محلی که برای ایجاد ایستگاه آتشنشانی در راسته بازار شناسایی شده را تسریع و ایستگاهها را دایر کند.
وی ادامه داد: اداره نوسازی و بهسازی شهرداری در مجموعه میدان امام(ره) و امام علی(ع) راستهبازار و سقف و دیوارهها و ستونهای فرسوده را بازسازی کند. همچنین باید سه پست برق در سه مکان بازار ایجاد شود که در سرای ملک التجار پست برق احداث شده و در دو سرای دیگر در بازار گلشن و مخلص قرار شد شرکت برق اصفهان ظرف سه ماه آینده این دو پست را نیز احداث کند. ضمن اینکه شرکت برق موظف شده در راستهبازار نسبت به ایمنسازی شبکههای برق اقدام کند و در این زمینه تاکنون یک و نیم کیلومتر از شبکههای برق را بازسازی کرده و مابقی نیز در دستور کار قرار دارد.
شیشهفروش با بیان اینکه قرار شد تیم مشترکی از آتشنشانی و اتاق اصناف همه صنوف بازار را از نظر ایمنی رصد کنند و اخطارهای لازم را بدهند، گفت: این تیم به فعالان اصناف برای اجرای طرحهای ایمنی در جهت پیشگیری از وقوع حریق و حادثه در اماکن تجاری توصیههای لازم را ارائه میکند. سد معبرها باید رفع شود و راههای دسترسی برای حرکت خودروهای امدادی و آتشنشانی در همه مسیرها ازجمله چهارباغ، میدان امام، بازار پیشبینی شود. پیش از آن نیز باید تیمهای گشت و بازرسی ایمنی فعال شده و مسیرهای دسترسی سریع و آسان تیمهای امدادی در حوادث ایجاد شود.
وی با بیان اینکه رخداد حوادث تلخی مثل متروپل نشان میدهد که ما باید همواره آماده باشیم، تصریح کرد: دستورالعملهای ایمنی به همه دستگاهها ابلاغ شده و مکلف شدهاند در جهت حفاظت در برابر حوادث اقداماتی ازجمله ایجاد سیستمهای حفاظتی، سیستمهای آنلاین اعلام حریق، استقرار امکانات اطفا حریق در محلهای مورد نیاز و فعال شدن کارگروه ارزیابی ایمنی شهرداریها، صدور اخطارهای لازم به مالکان داده و زمانبندی برای انجام اقدامات انجام دهند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه ازنظر قانون شهرداری و آتشنشانی مکلف است اخطارهای قانونی را به مراکز غیر ایمن بدهد و در جهت رفع ایمنی سیستمها اقدام کند، گفت: اگر مالکان این مراکز اقدامات لازم را انجام ندهند باید با همکاری مراجع قضائی به آنها اخطار داده و برای ایمنسازی این اماکن اقدام شود.
وی یادآور شد: براساس قانون اگر شهرداری و آتشنشانی از ساختمانی بازدید کنند و موردی از خطر شناسایی شود باید سریع اعلام کنند و اخطار داده شود و اگر مربوط به موارد ایمنی باشد بلافاصله دستور توقف داده خواهد شد، اما هنوز موردی به ما گزارش نشده است.
مدیرکل مدیریت خاطرنشان کرد: برای ایجاد هماهنگی بیشتر بین بخشهای مختلف مجدداً جلسهای با حضور همه اعضا برگزار میشود، به این شکل که یکبار دستگاهها دعوت و وظایف آنها ابلاغ میشود و یکبار هماهنگی بین بخشی ایجاد میشود تا اقدامات اثربخش بیشتر شود و در نهایت نتایج آن به رسانهها اعلام خواهد شد.
وی در خاتمه با اشاره به اعزام تیمی از اصفهان به حادثه پلاسکو، گفت: در حادثه متروپل هم سه تیم از اصفهان اعزام شد که یک تیم سگهای جستوجوگر هلالاحمر و دو تیم امدادی از آتشنشانی اصفهان و شاهینشهر در محل حضور دارند و بر اساس شرح وظایف اعلامی، کمک میکنند.
منبع: ایسنا
نظر شما